– Klasisske traditioner i nye former

frier&frier er et Aarhus-baseret firma, der producerer og sælger arkitektegnede kvalitetsmøbler og produkter.  Søskendeparret, arkitekterne Line og Marie Frier, tegner tidløse møbler, der viderefører den klassiske danske møbeltradition gennem kærlighed til materialer, håndværk og udvikling af ny form.

Marie og Line Frier er født og opvokset i Aarhus og har et helt specielt tilhørsforhold til byen, hvor naturen, skov og hav, altid er nærværende. I 2010 grundlagde de sammen arkitektfirmaet Frier Architecture, som frier&frier udspringer af.

frier&frier lancerer som det første produkt møbelserien ”antilope”. Antilope er en serie af borde, der med sit kraftfuldt feminine og asymmetriske udtryk fornyer bordets rolle som ramme om måltider og samtale.

//Vi tror på arkitekturen, ikke bare som ramme, men som berigende medspiller i oplevelsen af livets begivenheder. Møbelskalaen har med sin umiddelbare relation og nærhed til menneskekroppen en helt unik betydning i skabelsen af disse oplevelser. Møblet kan i bearbejdelse af form, materiale og detaljering iscenesætte, det kan introducere, det kan omfavne. Det er denne egenskab ved møblet, som en arkitekturens arnested, vi udforsker i vores arbejde. Her smelter vores fascination af især den danske møbeltradition sammen med lysten og viljen til at eksperimentere og søge nye grænser for møblet som rumskabende element.//